SvJ Rocks!!!
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
19 Februari 2007 | Spanje, Valencia
Zo, ja, dat hadden jullie niet verwacht hein? Maar na mijn eerste volle dag school mis ik toch wel een beetje de helderblauwe lokalen voor met apples en door elkaar schreeuwende studenten en docenten met lang haar of andere eigenaardigheden.
Hier op de katholieke priveuniversiteit zit iedereen stilzwijgend naar de docent (in pak) te luisteren. En dat 2 uur lang, er is geen pauze, en de docent ratelt maar en ratelt maar. Er is per dag in totaal 1 uur pauze, voor mij betekende dat vandaag dus een half uur pauze op negen uur les. Dus, ik ben nu nog steeds aan het bijkomen van vandaag. Ik heb geleerd over de bijbel (evangelisten, abraham en isaac, padres de la iglesia), over het postmodernisme, Sartre en het ontstaan van het begrip vrijheid. Jaja, aha. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje ging flippen toen de docent filosofie vroeg: 'Waarom/waarvoor staan we elke dag op?'. Dat was de limit dus het is exit filosofie. Ik word wakker van de wekker of omdat ik uitgerust ben ja! (Of omdat ik uit bed val enz enz)
Maar verder, het leven in Valencia. Het weer is jaloersmakend voor jullie denk ik. Het is hier iets tussen de 20 en max 25 graden. En we wonen 10 minuten lopen van het strand dus BETER!! Het probleem is alleen dat elke elke keer als we naar het strand gaan het spontaan knettershard begint te waaien. Maar, ik ga ervan uit dat het goed komt en ik verwacht donderdag met mijn melkflessen op het strand te liggen.
Natuurlijk zijn er barretjes, diksoos, huisfeestjes en een hele aparte Eramuswereld waarbinnen iedereen elkaar lijkt te kennen. En zo niet, dan is contact snel gemaakt en iedereen is vrienden met iedereen: het is een soort hippiecommune anno 2007.
Het huis (dat overigens niet van nepmarmer is, maar van iets anders, nog steeds lelijk) wordt ook steeds beter, onze Marokkaanse huisgenoot is zijn familie opzoeken dus we hebben het huis voor ons alleen. Dus....twee uur nadat hij vertrok zijn we begonnen met het herinrichten van het huis. En in de kroeg kregen we het lumineuze idee om gewoon alles om te gooien. Dus, om twee uur 's nachts stonden we met banken, tafels en stoelen te schuiven. En, aha, de dag erna heb ik drie uur op mijn knien gezeten om de vloer de boenen. Jullie hadden me moeten zien, als en speer! Helemaal 'hoe schoon is jouw huis'. Ik hoop dat mijn huisgenoot zijn appartement nog herkent en dat hij niet heel boos wordt, woeps.
Voor de betere picas waar iedereen al weken op aan het wachten is, die staan op www.kimbrink.mijnalbums.nl. Ik ben er ongeveer 2 uur mee bezig geweest om ze erop te krijgen (ja Roland ea, dat kan vast sneller), maar de foto's van de eerste twee weken staan er nu op, fijn.
Nou, ik ga even proberen wat meer foto's erop te zetten. Check oellie later!!!
O ja, een van die lekkere vriendinnen van me, Hatice, is gisteren vertrokken voor een rondje om de wereld: www.haticevanleeuwen.waarbenjij.nu
Nou, daaaaaaaag!!!
Nou, ik ga even proberen wat meer foto's erop te zetten. Check oellie later!!!
Nou, daaaaaaaag!!!
19 Februari 2007 - 22:35
Maartje:
Kim! wat sta je weer lekker sexy op de foto's, beter! 25 graden, huisfeestjes, 10 minuten van t strand.. ben inderdaad jaloers!! have fun! kus -
19 Februari 2007 - 22:38
Margot:
Ja.. en waar slaat die foto op dat jij de muur aan het tongen bent?mhaha.ook jaloersheid hier!!gelukkig gaan maartje en ik vrijdag het cafe weer ns onveilig maken.. zekerbeter!kus! -
19 Februari 2007 - 22:42
Margreeth:
Hahaha, daar zul jij je echt thuis voelen; een Opus Dei universiteit. :) Ga je de punten laten schieten en genieten van een half jaar Valencia, of wil je ze toch proberen te halen?
Ik ben inmiddels alweer een weekje thuis; heb zin in mijn stage, maar nog meer zin om m'n boel weer in te pakken en een ander land op te zoeken. -
20 Februari 2007 - 11:47
Lau:
vergeet niet dat je buiten negen uur les per dag wel een beetje moet genieten!!! jaloers hier! -
20 Februari 2007 - 11:51
Hatice:
Kim, fijn dat je even verwijst naar mn site woehoe, lekker spammen, beters!
Om je even te overtreffen: het is hier 34 graden gozer! Maar ik heb weer geen strand om de hoek...
Die hippiecommunes zijn fijn he? Ik heb gisternacht ook lekker op straat gehangen met engelsen + gitaar+ domme liedjes zingen = goeoeoed!
kus -
20 Februari 2007 - 22:40
Floris:
Goede foto's Kim! Vooral die van die boenende huisvrouw en die stoere strand-kever! :D
Dat van dat strand en die temperaturen vind ik wat minder om te lezen...
Veel plezier en vooral succes met je gezellig klinkende schoolbezoekjes! -
21 Februari 2007 - 12:21
Floor:
lekker kim!!!! -
21 Februari 2007 - 21:50
Laura (H):
Eindelijk hoef ik niet meer alleen jaloers jullie berichtjes te lezen... want ik kom! Heb er heel veel zin in. Tot snel, kus! -
22 Februari 2007 - 10:13
Roland:
hee Kim, ik wil ook wel graag met jou de kroeg in hoor. Is alleen zo ver weg :(
en die foto's.. ja dat moet sneller kunnnen, maar soms is het gewoon niet anders. En ze zijn leuk en zichtbaar dus..
kus