druk druk druk
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
01 Maart 2008 | Uruguay, Montevideo
Een paar dagen verder maar heb het idee dat ik al hel wat te vertellen heb.
Ze zeggen wel eens dat Uruguay heel Europees is en het land met de meeste welvaart in Zuid-Amerika. En af en toe lijkt dat ook zo: ze hebben internet, luisteren dezelfde muziek als wij en ga zo maar door.
Maar toch, het blijft wél Zuid-Amerika.
Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel de vuilnismannen. Ik was me ernstig aan het afvragen waarom het vuil hier met paard en wagen wordt opgehaald, leek me helemaal niet praktisch tussen al die auto´s. Maar stom en westers als ik ben, de vuilnismannen halen het vuilnis op, sorteren het dan om vervolgens papier, glas etc door te verkopen.
Dat in Uruguay weldegelijk armoede is, zie je ook op weg naar het vliegveld, waar ik heen moest om mijn koffer op te halen.
Overal staan krotten van spaanplaat of gewoon een betonnen blok waar dan 3 families voor zitten.
Hoe Europees het centrum dus ook af en toe lijkt, Uruguay is zeker niet rijk.
Mijn leven verder gaat rustig door. In het hostel heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en had ik eigenlijk geen tijd voor andere dingen dan socializen. Dat is wel anders sinds ik gisteren verhuisd ben naar het huis van Alba. Zij is lerares Biologie en ouder dan 50. Een beetje saai dus maar gelukkig heb ik een meisje hier leren kennen die weer vriendinnen heeft enzenz. Bovendien ga ik vanaf april bij en studente wonen, ze heeft me foto´s gestuurd van het appartement en het ziet er vet leuk uit.
Dan,waarom ik hier natuurlijk ben, stage. Had al geinformeerd bij sommige mensen of ze Canal4 kenden en of ze wel eens gehoord hadden van het programma De Igual a Igual. Blijkt, canal4 is 1 van de 4 grote kanalen en de Igual a Igual vet populair. Nou is dat natuurlijk relatief met een bevolking van 3 miljoen maar toch. Het is een programma van ´het volk´, oftewel, een beetje SBS6 denk ik?
Gisteren ben ik voor het eerst gegaan en het ziet er allemaal een beetje brak uit. De redactie zit met 4 mensen in een klein hokje en ze schilderen vaak de decors nog zelf. Er is 1 editor die op een computer aan het werk is...ik denk dat hij jaloers wordt als hij ziet waarmee we op school werken.
Ze waren wel allemaal vet aardig, Omar Gutierrez (al 18 jaar presentator van het programma en heeft en grote neus) heeft me voorgesteld aan ongeveer 60 mensen, dus iedereen weet nu dat er een Kim (aaa, como Basinger!) uit Nederland rondloopt.
Wat ik moet gaan doen hier, is nog niet helemaal duidelijk. Ik mag in ieder geval filmen, monteren en maandag zelfs...presenteren. Wat ik moet gaan doen weet ik nog niet, maar het leek ze leuk dat ik items ga maken over typische dingen van Uruguay maar dan gezien vanuit een Europeaan. Oke, goed.
Ik denk dat ik maandag al met mijn hoofd op tv een item moet maken, ga in ieder geval kleren ´lenen´ van een winkel en shoppen met iemand van de redactie. Nou ja, we gaan het zien. Ga nu even verder met het helse karwei informatie te vinden over het kanaal op internet. Hoe is het daar? Laterss! xx
Maar toch, het blijft wél Zuid-Amerika.
Hoe Europees het centrum dus ook af en toe lijkt, Uruguay is zeker niet rijk.
01 Maart 2008 - 18:08
Yvonne:
He Kim!
Heerlijk om jouw verhalen te lezen. Je vertelt het ook allemaal zo lekker smakelijk. Maar met je hoofdje op tv al maandag das het betere werk!
Kom je dan als je straks klaar bent ook op de SvJ je presenteerkunsten vertonen?
He meis, geniet ervan, ik denk aan je, mis je en ben stiekem heel erg jaloers op je!
Dikke kus -
01 Maart 2008 - 20:48
Sietze:
Op maandag op tv? beetje concurrent spelen van CampusTalk...erg jammer van je! :D
Zeg is die show van jullie ook via internet te bekijken (uruguaaanse versie van uitzendinggemist :-0 ) -
01 Maart 2008 - 21:32
Jaap:
mijn was is vannacht weggewaaid toen ik in Belgie een peloton wielrenners aan het volgen was.... -
01 Maart 2008 - 22:05
Wow:
kim bij sbs6 alleen dan in uruguay, betah!nou ik ben finale van idols aan het kijken, vreemd wel, vorige week stonden we nog (over een paar uur dan) te jumpen, te hakken, te zingen en te swingen in jouw keuken..
heb je al lekkere foto's trouwens? ontzettend benieuwd, nou lieve kim zet um op, dikke besos van ibus
02 Maart 2008 - 11:30
Hatice:
beters! famous in urugay is helemaal hip! hebben ze daar ook canal4gemist.nl?? ;)
kus! -
02 Maart 2008 - 14:33
Ineke:
Hoi Kim, fijn je zo uitgebreid te lezen! Al de zenuwen voor morgen? Wat voor speciale kleding moet je dan aan? Wij weer voorbereiden voor werken! Kan zo'n uitzending op youtube? Tot mails en van dat dakterras is inderdaad fout! -
02 Maart 2008 - 14:39
Nichon:
Spannend! straks krijg je nog bergen fanmail...zal je bejaarde hospita leuk vinden, allemaal hartjesboxers voor de deur ;-) haha nou succes, en idd natuurlijk willen we het allemaal zien. Ik neem aan dat het in het Spaans moet?? Vind je dat niet extra eng??
xx -
02 Maart 2008 - 16:04
Laura H:
Klinkt tof allemaal zeg, veel succes!
Kus Lau -
02 Maart 2008 - 20:58
Marije:
ow jee... kim presenteren! haha! Wat vet! Nou, zijn we dan mooi allebei mooi op tv geweest tijdens stage.. hehe... je had het trouwfilmpje gezien toch? (ik zag dat je nog op msn wat zei toen ik al weg was.. ) Lekker weer: misbruik maken van de stagiair.. ;-)
babe. succes morgen met je eerste dag!! kus!!!! -
03 Maart 2008 - 03:23
Mapke:
Hey Kim,
Werd via Sa getipt op je site! Echt gaaf dat je in Uruguay zit! Klinkt als een hele ervaring zeg, en dan straks ook nog met je kop op televisie... Toe maar! Haha. Heel veel plezier en geniet! -
03 Maart 2008 - 13:23
Sofie:
Wow! Te gek man! Dat heb je ff goed geregeld! Hihi, de lekkere blonde Kim doet Uruguay even het hoofd op hol slaan. :) Wereldberoemd in Zuid Amerika! Kunnen we straks niet eens meer over straat in Rio... Ik ga mijn best doen je bij te benen, als is mijn redactie erg hip (zit hier te vernikkelen in mijn hempie... Flinke airco. De eerste die ik zie.)
Zet hem op en maak ze gek daaro!
Bigi brasa
xx -
03 Maart 2008 - 14:57
Peter:
Haha ok Kim is taking over Canal4! Veel succes!! -
08 Maart 2008 - 11:07
Lin (la Belga):
KIMMIE! Het heeft niet lang geduurd hé voor je aan een volgende internationaal avontuur begon! Leuk om je verhalen te lezen! Amuseer je daar, doe veel ervaring op en vergeet vooral niet et genieten! Besitos! Xxx -
08 Maart 2008 - 11:37
Kirsten:
Heee held.
Ik heb me gelijk even aangemeld, zodat ik nu op de hoogte blijf van je avontuur.
Maar je bent echt m'n held..een vrouw van de wereld zoals men dat noemt. Echt leuke verhalen om te lezen en het lijkt me ook heel mooi daar!
Hoe is de uitzending gegaan en idd youtube zou wel leuk zijn.
Nou veel plezier daar nog en ik ga je volgen!
kus Kirsten -
24 Juli 2009 - 08:28
Christel:
Hoi,
Sorry, je kent me helemaal niet, maar ik liep tegen je blog aan toen ik dingen over Uruguay/Montevideo opzocht. Er is niet veel over te vinden zeg...
Ik ben student Internationale Betrekkingen (bijna afgestudeerd) en verhuis volgend jaar naar Montevideo. Nou vroeg ik me af hoe je aan je stage was gekomen? Sorry dat ik je lastigval!!
Groet