Zon,zee,strand en....studeren
Door: Kim
Blijf op de hoogte en volg Kim
24 April 2007 | Spanje, Valencia
Daar ben ik ook maar weer eens. Gelukkig niet dood, ontvoerd of meer van dat soort rottige dingen. Zonder internet thuis en een heerlijke zon buiten, moet er nogal wat verzet worden om achter een computer te gaan zitten en maar weer eens een stukje te schrijven over hoe het hier met me gaat.
Het gaat goed. Hoewel de angst is begonnen, ik ben officieel over de helft, vermaak ik me nog steeds elke dag een beetje beetje meer.
Na een jaloersmakend weekend met smsjes uit Nederland van mensen die op het terras zaten of de barbecue hadden aangestoken, is het hier ook écht mooi weer geworden.
De gemiddelde temperatuur is 30 graden dus mijn zeedoop heb ik al gehad. Morgen heb ik 6 (!) tussenuren dus ga ik tussendoor even naar het strand, ´leren´. Vanaf nu zullen er weekenden volgen met lunches op het strand, beachballen, zwemmen en terrasjes in de zon. Ik krijg steeds minder zin om naar Nederland terug te gaan...
Er is zo veel wat ik eigenlijk nog moet vertellen dat ik geen idee heb waar ik moet beginnen. Dan maar naar de toekomst.
Volgende week is het ook hier Koninginnedag. Jullie weten hoeveel ik van onze koningin hou, dus mijn huis wordt voor een dagje casa de naranja en de mensen hier zijn maar al te benieuwd van nou die dia de la reina is.
Iedereen mag komen maar op 1 voorwaarde: ze moéten iets oranjes aan.
(Wat niemand nog weet is dat ik eindelijk de hele dag gerechtvaardigd Jan Smit, André Hazes en meer van dat soort Hollandse helden op mag zetten (en meezingen)).
Daarna is het afgelopen met de rust. Maartje komt dinsdag, Mama en René de week erna, mijn opa en zijn vriendin hoppen ook nog even langs, dan Margot en midden in de examens bruder Robin. Daarna een maand reizen en dan...lekker frituren bij Gary.
Maar, er is nog genoeg tijd om me onder te dompelen in het Spaanse goede leven. Gisteren had ik tot 5 uur les, een uur later was ik school al weer vergeten. Met Kim en dr vriend hebben we heerlijk op een terrasje aan de haven gezeten en gewacht tot de zon onder ging. Op witte loungebanken met een glas witte wijn en palmbomen op de achtergrond. Life´s not sucj a bitch.
Maar, realitycheck, over een half uur heb ik Psigologia Politica, lekker definities overpennen. Voor dit vak moet ik over drie weken een presentatie houden, over ´voting action´. Een uur in het Spaans praten over hoe mensen hun stem bepalen. Ik vrees met grote vrezen.
O ja, en ik ben erachter gekomen dat schmutzi geen duits woord is! Nou ja, dat kan toch niet!
Zodra ik weer internet thuis heb, zal ik ook even wat foto´s hierop zetten, maar mijn huisgenoot doet er al een maand over om het te regelen dus, je weet maar nooit.
Ga nu nog even snel wat studeren en mijn polsen losmaken voor 2 uur definities. Daaaaaag!
Iedereen mag komen maar op 1 voorwaarde: ze moéten iets oranjes aan.
24 April 2007 - 15:51
Jelleke:
gelukkig heb ik maar 4 keer een notificatie gehad van jouw nieuwe bericht.. tof dat je het zo fijn hebt daar! hier is de stress van school ook weer begonnen. lekker hoorcolleges van 9 tot 3 waarbij ik net als jij: definities moet overpennen.. succes met alle nare en leuke dingen!! ;) kusxx jel -
24 April 2007 - 20:01
Iris:
he kimmetje,
we missen je in bathmen, dr zijn zelfs(mannelijke) waarnemers van linda,roos jessica& kim opgestaan, tot al weer best wel snel chica, en geniet van al dat bezoek! liefs -
25 April 2007 - 07:17
Hatice:
Beters, ik ga koninginnedag in Cairns vieren, fijn dat we beatrix even huldigen all around the world! Hee en ik ben nu nog eerder terug dan jou chick, maf!
geniet van je bezoekjes allemaal!
kus -
25 April 2007 - 07:28
Lau:
aaaaaaaa kimmm! granada, sevilla en tarifa!! ja, nu ben ik wel jaloers ja... -
27 April 2007 - 06:31
Roland:
hee, het is toch juist leuk dat schmutzi geen Duits woord is!
Het is gewoon eh anders :)
veel plezier vanuit tropisch NL
xro -
27 April 2007 - 14:45
Margot:
en Kim, hoe ben je daar dan achter gekomen? heb je (nicht mer) Schade Deutschland per ongeluk schmutzi genoemd?x -
28 April 2007 - 23:52
@ Margot:
Alles ist vorbei dus het was niet dié duitser, het was een klasgenoot. Tot over een paar weken! -
29 April 2007 - 11:39
Mexico: