Damascus - Reisverslag uit Damascus, Syrië van Kim - WaarBenJij.nu Damascus - Reisverslag uit Damascus, Syrië van Kim - WaarBenJij.nu

Damascus

Door: Kim

Blijf op de hoogte en volg Kim

26 November 2007 | Syrië, Damascus

Nou, het is niet te geloven maar Hyves is de pagina die het snelst opent in Syrie. Na een aantal minuten is waarbenjij.nu geladen. Mijn mailbox staat al 10 minuten op loaden en ook mn SvJmail schiet niet op.

Maar....Ik ben dus in Damascus! Zit nu tussen 2 mannen in die het waarschijnlijk niet leuk vinden dat een vrouw zo maar achter internet zit. En al helemaal niet met mijn zichtbare blonde haar.

Waar moet ik beginnen en wat moet ik vertellen? Toen Roland en ik aankwamen zaterdag hebben we een half uur sprakeloos naast elkaar in de taxi gezeten. Strepen op de weg zijn hier om overheen te rijden: iedereen toetert: pas op, ik kom van links of rechts langs je heen gescheurd. En tussen deze chaos door probeert hald Damascus over te steken.

Nu, na 3 dagen, ben ik vaak nog steeds sprakeloos. Door helemaal bedekte vrouwen die in een grote stomende pan op zoek zijn naar de lekkerste maiskolf, door taxichauffeurs die me totaal negeren en door de studentes hier. Het is alles wat je ervan verwacht alleen kun je het je niet voorstellen.

Eigenlijk weet ik ook nog steeds niet wat ik van Damascus vind en ik heb geen idee wat de mensen van mij vinden. Iedereen kijkt me aan en ik ben me nog nooit zo bewust van mezelf geweest. Vrouwen gluren door hun zwarte doeken en mannen roepen, sissen, verdraaien hun nek of kijken zwijgend naar het blonds dat voorbij loopt.

In de oude stad liggen een aantal Souks, overdekte markten waar echt alles te krijgen is. Alles is handel: vet hippe strings met een mobiel op de voorkant liggend op een laagje veren (ja echt) en afstandsbedieningen.

Ik denk dat de chaos nu wel goed overkomt. En zo voelt het ook. Syrie is een hele andere wereld en ik heb het gevoel dat ik in een documentaire zit en observeer maar niet meedraai.

Dat overbewust zijn van mezelf komt trouwens niet alleen omdat iedereen me aankijkt. Syrie is niet een vrij land. Ik heb zelfs het idee dat ik hier moet opetten met wat ik typ, alles wat ik doe kan en wordt gevolgd. Zo werd vandaag een student voor een paar uur ondervraagd door de veiligheidsdienst. En dit is normaal. Ik voel me nu zelfs ongemakkelijk om er iets over te typen op een openbare computer, terwijl ik niks te verbergen heb! Een laatste voorbeeld: de president wordt hier door de Nederlandse stagiairs banaan genoemd. Om vooral maar niet verdacht over te komen.

De derde dag pas hier maar we hebben al zo veel gezien en meegemaakt. Ik kan zo nog de hele avond doortypen.
Maar, jullie hebben een leven en ik moet nodig aan de Libanese wijn die we net gekocht hebben.
Ik ben ontzettend blij dat ik hier ben, al klinkt blij dan weer raar. Het is in ieder geval een van de meest spannende en meest bizarre ervaringen ooit.

• 26 November 2007 - 20:23

Roland:

Ik sluit me daar bij aan natuurlijk ;)

salami

• 26 November 2007 - 20:32

Nichon:

Leuk!

• 26 November 2007 - 21:43

John Driedonks:

En er komen nog veel meer spannende verhalen. Je kunt je straks uitleven op onder meer CampusBlog. Geniet van al het nieuws en kijk uit met die Libanese wijn. :) see you

• 26 November 2007 - 22:26

Suus:

hebben jullie de Inshalalalalala wekkerradio al gevonden? ;)

• 26 November 2007 - 22:31

Peter:

Waar baseer jij eigenlijk op dat wij een leven hebben?

Maar goed, ik ben echt heeel erg jaloers op jullie! Ik wil ook blond zijn!

Wat ongelovelijk wat jullie meemaken, trouwens. Echt waanzinnig. Ben benieuwd naar de foto's!!

Groeten, Pvdp

• 26 November 2007 - 23:28

Marije:

jeuh! nice to hear from you! En het klinkt allemaal net zo spannend als ik me er van had voorgesteld. En hoe is het congres dan eigenlijk? ;-) Kun je daar wel iets met die handige handzame cam?

Denk btw dat je Tirza vast voor nix hebt meegenomen!!!

Geniet nog van deze bizarre ervaring, voor je het weet zit je hier weer in de regen!

kusje!

• 27 November 2007 - 02:44

Stefan :

Nou klinkt allemaal spannend hoor. En kan je weer niet van de wijn afblijven

x stefan en doe de groeten aan roland

• 27 November 2007 - 09:17

Hatice:

Leuk om inderdaad eens in zo'n andere wereld te kijken! Enne volgens mij moet je echt zo'n string kopen kim ;)

• 27 November 2007 - 11:36

Sofie:

Gewoon terugsissen meid.
    En dan heel hard wegrennen.

Veel plezier nog ook met dat congres!

• 27 November 2007 - 19:58

Jelleke:

klinkt heftig, maar ook tof!! maak je weer eens wat anders mee dan hier in nederland, een verfrissende kijk op de andere kant van de wereld. en je bent zo weer thuis om al die mannen in NL op te geilen met je mooie blonde haar, zonder dat ze je nasissen ;) tot snel! kusxx

• 29 November 2007 - 09:29

Lau:

bel me als je terug bent!

• 29 November 2007 - 11:08

Inge:

Leuk om te lezen! groeten aan mijn broer :)